TALENTSPIRATION

Metamorfose organiseert activiteiten, waarmee jongeren gelegenheid krijgen om ervaringen op te doen op het gebied van sport en welzijn, kunst en cultuur, werk en onderwijs, etcetera.

Tijdens deze ervaringsactiviteiten worden deelnemers verbonden met rolmodellen en wordt hen de kans geboden om zelf als rolmodel te fungeren.

 

Rolmodellen inspireren, motiveren en bieden waardevolle inzichten.

Jongeren zijn zeer gevoelig voor de invloed van leeftijdgenoten die succesvol zijn, omdat zij doelen hebben behaald waar de jongere naar streeft. Zeker wanneer het rolmodel een paar jaar ouder is dan de jongere, zal zijn invloed en inspiratie groot zijn. Middelbare scholen worden bezocht door jongvolwassenen en adolescenten die waardevolle ervaringen opdeden, waarmee zij onder dezelfde omstandigheden wel succesvol waren.

 

Deze interventies werken preventief tegen het ontstaan van schooluitval, gezondheidsproblemen, delinquent gedrag. Rolmodellen die zelf worstelden met hun gezondheid, met motivatie om naar school te gaan, met problemen in de thuissituatie of op straat delen deze ervaringen en inzichten met scholieren en drukken hen op het hart dat zij het waard zijn om geholpen te worden.

 

Naast interventies op scholen biedt Metamorfose jongeren de kans om hun vaardigheden in te zetten om anderen te dienen. Bijvoorbeeld door het verzorgen van horeca of catering, workshops op gebied van zelfexpressie (tekenen, muziek , toneel) en kennisoverdracht (cultuur, kunst, voeding, beweging)

 

Binnen elke Metamorfose locatie krijgt horeca een plek. De B&B formule staat 7 maanden per jaar in dienst van huisvesting voor deelnemers. In het hoogseizoen worden de lofts beschikbaar gesteld aan toeristen. Op deze wijze genereert Metamorfose zelfstandig inkomsten en kansen voor jongeren op talentontwikkeling binnen de verschillende deelprocessen als housekeeping, bediening en keukenwerkzaamheden.

 

START-UP SUPPORT (meet & greet inspiration)

 

Jongeren worden om tafel gebracht met rolmodellen, deskundigen en motivators om hun doel waar te maken. Wanneer een jongvolwassene bijvoorbeeld een dansschool wil starten, benadert Metamorfose een zakelijk adviseur, een dansschool eigenaar en potentiƫle investeerder uit het netwerk. Gezamenlijk inventariseren we de mogelijkheden en ontwerpen een stappenplan met de deelnemer.

 

Resultaten

Jongeren leren geloven in hun eigen kracht en hoe deze te gebruiken. Jongeren vergroten hun zelfvertrouwen, veerkracht en sociale netwerk.

 

<

Copyright 2015. All Rights Reserved. Studio Heartbeat